#
#
#
#
#
#
#
#

Theodor Stolojan, vicepresedintele PD-L, a declarat, pentru Business Standard, ca autoritatile de la Bucuresti vor inainta Fondului Monetar International o cerere oficiala pentru acordarea unui imprumut de cel putin 5 miliarde de euro "in functie de cat din valoarea datoriei private pe termen scurt vor estima autoritatile ca se va rostogoli in acest an". ''Nu vorbim despre saptamani, vorbim despre cateva zile. Statul va trimite, in maximum zece zile, o cerere oficiala catre Comisia Europeana pentru un imprumut. Nu putem astepta prea mult, pentru ca resursele sunt limitate'', a precizat fostul angajat al Bancii Mondiale.
Stolojan a mai spus ca pentru suma solicitata "este nevoie de un program de stabilitate macroeconomica, ce ar urma sa fie realizat de Fond".
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca finantistii romani sunt in faza de evaluare a posibilelor surse de creditare. ''Avem in vedere imprumuturi de balanta de la Uniunea Europeana, dar si imprumuturi suplimentare de la Banca Europeana pentru Investitii'', a explicat guvernatorul.

0 comentarii

Post a Comment